Sidor

lördag 15 december 2012

Juletid 20121215








Men vad är det som händer under december i vårt avlånga land?
Handlar det om anpassning och att inte trampa någon på tårna eller vad är det som står på.
Jag tänker förstås på all diskussion om pepparkakor, Kalle-Anka och annat trams (enligt mig) som varit på tapeten under december
Först är det väsen för att barnen skall gå till kyrkan under advent. Varför?
Kan man inte låta vissa saker bara vara?
Jaja, en del är ateister och av annan tro och det ena med det andra. Jag antar att ni då inte är lediga under de helgdagar som finns. Det blir 1 dag extra ledigt/år för er, den 6 juni övriga helgdagar är ju faktiskt förknippade till tro och religion på ett eller annat sätt.
Men ska vi ta och bestämma det här och nu då, att alla ni som har något emot de traditioner som har med religion att göra, ni tar och jobbar på dessa dagar. Okej? Jag hör aldrig att det gnälls i media för att någon får extra ledigt på grund av eller tack vare de röda dagarna. Man måste väl ändå vara konsekvent?
Advent - Jo det firas i kyrkan. Hur besvärligt kan det vara? Det är myyyyysigt, tänk på det istället för att vara så negativt inställd till detta.
Skolavslutning - Nej, det är inget fel att sjunga en vacker psalm eller nationalsången denna dag. Det är en tradition. Låt Stå!
Pepparkakor - Nä men, alltså... jag kan inte skriva något om detta. Jag blir bara förbannad!
Kalle-Anka - Nu gick det väl ändå över gränsen. Finns det något heligare för oss än Kalle kl 15.00 på julafton. Det är väl den största tradition vi har i vårt avlånga land. Man somnar lagom fint i soffan till Ferdinand :-)
Varför skall det klippas i detta? Varför får inte alla vara med? Tycker att det sänder fel signaler om något. "Nej, den dockan får inte vara med för hon är svart" eller "Näää, vi kan inte ha med en jude, usch och fy om barnen får se det" Eller vad är det frågan om? Låt det bara vara! Eller skall den ljusa dockan också klippas bort bara för att hon är blond och rädd för spindlar?
Åh Herre Gud, då har de att göra i diverse filmer. Ett litet tips till er som har saxen framme... Ta och kolla på de tecknade filmerna som visas på barnkanalen istället. Kolla den attityden som finns med, där är det läge att plocka fram saxen istället.
Ideal... det handlar om ideal och att vi inte skal låta nästa generation växa upp med ideal från en film som gjordes 1930. Ärligt talat, är det inte läge att ägna sig åt en diskussion istället och förklara om någon stackare tar illa vid sig för att det är med en svart docka som säger Mama? Då har man ju fel värderingar från början.
Värderingarna är svåra att förändra, men man kan alltid ändra på sitt beteende. Därför är värderingarna så otroligt viktiga. Alltså, alla skall få vara med, det spelar ingen roll hur man ser ut. Det är de värderingar vi skall ge till våra barn, alla är okej, precis som de är. Alla människor är värdefulla och viktiga. Det är vi som lär ut värderingarna och med detta ligger ett otroligt ansvar och det krävs att vi pratar med barnen så att de förstår. De måste ju själva få bilda sig en uppfattning. Säger bara, mer kärlek till barnen, det kan aldrig bli fel!



En vän på FB uppmanade att man istället skulle lägga energin på de som verkligen sitter i nöd och hjälpa dem. Det håller jag med om till 100%
Så lägg i en peng i Frälsningsarméns bössa när ni ser dem, gå inte bara förbi...
Hotell Prisma har en julsäck där de samlar in julklappar till kvinnohuset. För varje paket skänker de 10:- till UNICEF. Se så, sitter du kvar här än? Stick iväg till Prisma.... ett par biobiljetter, en peng i ett paket. Avlagda leksaker som kan komma till användning till andra barn. Är det något att tveka på?

Välkomna att lämna ert bidrag på Clarion Collection Hotel Majoren eller Quality Hotel Prisma!! 
Ensam gran söker gåvor till barn
Nu samlar vi in julklappar som sedan kommer delas ut till barn som har det svårt. Dessutom skänker vi 10 kronor för varje paket som vi får in till UNICEF:s Free to Grow, ett projekt som motarbetar trafficking. 
Vill du bidra med ett paket, eller kanske t
vå? Gör så här:
1. Köp en present och slå in den
2. Skriv på paketet vilket kön och ålder paketet passar för
3. Gå in på något av våra hotell och lägg paketet under granen senast den 19/12.
Glöm inte att dela det här inlägget till dina vänner, så att de också får vara med och bidra! Tusen tack för din hjälp!



Kram på Er alla 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar